WOEJ


Om uiteenlopende redenen kan het voor ouderen en hun mantelzorgers moeilijk zijn om contact te onderhouden met familie, vrienden en buurtgenoten. Daarom biedt Woej ondersteuning aan zelfstandig wonende ouderen en hun mantelzorgers door middel van activiteiten. Tijdens een uitgebreid gesprek inventariseren wij wat de wensen zijn; samen wandelen, koffie drinken of een bezoekje aan het museum, en koppelen wij deze wensen aan een passend zorgmaatje. Om de match optimaal te maken, gaan onze coördinatoren altijd mee tijdens het kennismakingsgesprek, worden de gemaakte afspraken vastgelegd en kunnen zowel de klant als de zorgvrijwilliger altijd op de coördinator terugvallen.

Voor de match een feit is, krijgt iedere zorgvrijwilliger een introductietraining van twee dagdelen waarbij wordt verteld wat Woej kan betekenen, veelvoorkomende ziektebeelden onder de loep worden genomen en leggen we uit hoe je grenzen kunt stellen. Twee keer per jaar wordt er bovendien een themabijeenkomst georganiseerd, om met Woej-professionals en andere zorgvrijwilligers van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren.

Als Woej-vrijwilliger vragen we je om minimaal twee uur per week beschikbaar te zijn. Door slechts een paar uur per week een luisterend oor te bieden en wat geduld op te brengen, maak je al een heel groot verschil. Wiens leven ga jij mooier maken?