Vrijwillige thuishulp


Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen; een maatje. Iemand om gezellig thuis iets te doen, of om er even samen op uit te gaan, kan daarom een enorme uitkomst zijn. Als maatje van VTV word je gekoppeld aan iemand die jouw aandacht en ondersteuning goed kan gebruiken en maak je simpelweg door er te zijn een groot verschil. Door samen koffie te drinken bij een kennis of familielid, een middagje op stap te gaan, een ochtendje te gaan zwemmen of juist een broertje of zusje van een kind met een beperking wat extra aandacht te geven, maak je als vrijwilliger het gewone leven een beetje bereikbaarder.

Als zorgmaatje van VTV staan respect, tijd en begrip centraal. Wij zoeken daarom VTV’ers (Vrijwilligers bij Vrijwillige Thuishulp) die bekend zijn met kinderen en/of volwassenen met een beperking, of die hier van nature belangstelling voor hebben, en die een paar uur per week vrij willen maken voor een ander. Wij bieden je een introductiecursus bij aanvang en we organiseren tussentijds regelmatig scholings- en informatiebijeenkomsten. Bijeenkomsten die gericht zijn op het vergroten van deskundigheid en die onderlinge uitwisseling mogelijk maken en het plezier in het vrijwilligerswerk vergroten. Wie ga jij helpen het leven bereikbaarder te maken?

VTV vraagt aan elke vrijwilliger een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) aan. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vrijwilligers ontvangen een reis- en onkostenvergoeding en maken gebruik van een collectieve ongevallen- en WA-verzekering.