Vitalis Maatjes


Dankjewel voor een leuke dag! Zo luidt het motto van Vitalis, een non-profit organisatie, gespecialiseerd in het begeleiden van kwetsbare kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Kinderen die als gevolg van een tekort aan aandacht het risico lopen om in de problemen te raken. Om te voorkomen dat zij te maken krijgen met intensieve professionele hulpverlening, bieden wij maatjes die één keer in de week een dagdeel met deze kinderen op stap gaan. Gewoon samen iets gezelligs doen. Een stukje fietsen, vliegeren op het strand, of een bordspelletje aan de keukentafel. In feite maakt wat je samen doet niet zoveel uit. Waar het om gaat is dat het kind één op één aandacht krijgt en eventjes uit de, vaak problematische, thuissituatie weg is. Dat het gewoon weer even kind kan zijn, zoals het hoort.

Wanneer jij goed voor je maatje zorgt, zorgen wij natuurlijk goed voor jou. Iedere Vitalis-zorgvrijwilliger wordt door een casemanager gecoacht, zodat je er nooit alleen voor staat en je altijd met je vragen bij ons terecht kunt. Bovendien koppelen we nooit zomaar aan iemand. Middels een evaluatie kijken we altijd of een maatje bij een kind past en wanneer de klik er is, vindt er ieder half jaar een evaluatie plaats bij het gezin om vinger aan de pols te houden. Eén keer per maand is er eveneens een vrijwilligersvergadering waarin je, samen met andere vrijwilligers, de gelegenheid krijgt om ervaringen en tips uit te wisselen.

Maatje zijn kan in sommige gevallen ook voor je stage. Interesse in een inspirerende stageplek die ook nog eens voldoening oplevert? Check onze website voor de voorwaarden.