REAKT


Reakt Vriendendienst verbindt mensen met een psychische kwetsbaarheid aan een vrijwilliger om samen leuke dingen te doen. Voor de coronatijd was dat één keer in de week of in de twee weken samen wandelen, fietsen of zwemmen, met z’n tweeën naar een concert of naar de film, of zomaar een kopje koffie drinken… Waar het om gaat is dat mensen weer zin krijgen om dingen te ondernemen en deel durven te nemen aan de maatschappij.

Tijdens de coronatijd vragen we aan een vrijwilliger om één keer in de week met een maatje te bellen. En wellicht als de maatregelen het toelaten om elkaar op 1,5 meter afstand te ontmoeten. Voor een periode van in ieder geval een jaar, zodat je een vertrouwensband op kunt bouwen. Wat jullie gaan doen, is aan jullie, wij zorgen ervoor dat je wordt gekoppeld aan iemand met dezelfde hobby’s of interesses, of levenssfeer. Na de coronatijd organiseren wij eens in de zeven weken een bijeenkomst, waar we informatie bieden over geestelijke gezondheidszorg, zodat je er nooit alleen voor staat en je je maatje nog beter kunt bijstaan. Daarnaast is de coördinator bereikbaar voor vragen.

In feite is iedereen geschikt om Reakt-vrijwilliger te worden, weten wij uit ervaring. Het is fijn als je goed kunt luisteren en positief bent ingesteld, maar of je nu jong of oud bent, man of vrouw: jouw hulp is altijd welkom.

Reakt Vriendendienst is onderdeel van de Parnassiagroep.