REAKT


Reakt Vriendendienst verbindt mensen met een psychische kwetsbaarheid aan een vrijwilliger om samen leuke dingen te doen. Eén keer in de week samen wandelen, fietsen of zwemmen, met z’n tweeën naar een concert of naar de film, zomaar een kopje koffie drinken… Waar het om gaat is dat deze mensen weer zin krijgen om dingen te ondernemen en dat zij weer durven deel te nemen aan de maatschappij.

Als vrijwilliger vragen wij je om één keer in de week, of één keer in de twee weken, iets leuks met je maatje te doen. Voor een periode van in ieder geval een jaar, zodat je een vertrouwensband op kunt bouwen. Wat jullie gaan doen, is aan jullie, want wij zorgen er voor dat je altijd wordt gekoppeld aan iemand met dezelfde hobby’s of interesses. Eens in de zeven weken organiseren wij een bijeenkomst, waar we informatie bieden over geestelijke gezondheidszorg, zodat je er nooit alleen voor staat en je je maatje nog beter kunt bijstaan. (Reiskosten naar en van het huis van het maatje worden vergoed.)

In feite is iedereen geschikt om Reakt-vrijwilliger te worden, weten wij uit ervaring. Het is fijn als je goed kunt luisteren en positief bent ingesteld, maar of je nu jong of oud bent, man of vrouw; jouw hulp is altijd welkom.

Reakt Vriendendienst is onderdeel van de Parnassiagroep.