Vriendendienst

Vriendendienst


Al jaren was ze onder behandeling. Soms werd  ze opgenomen, vaak erg somber. Thuis deed ze de gordijnen dicht en sloot ze de wereld buiten. Waar ze wel af en toe kwam, was bij Reakt, als het een beetje goed met haar ging. Daar keek ze toch een beetje naar uit.

De moed om weer op pad te gaan
Op een gegeven moment werd ze gekoppeld aan een leuke jonge vrijwilligster. Ze ging dingen doen die ze nooit alleen durfde: wandelen, fietsen, naar de bibliotheek. Het contact was erg fijn, ze spraken honderduit. Over het leven, wat hen allebei bezighield. De dingen die ze samen met haar vrijwilliger ondernam, gaven haar moed. De moed om ook alleen op pad te gaan. Deze moed leidde tot nordic walking, en zelfs tot instructrice. Langzaam maar zeker ging ze meedoen aan steeds meer activiteiten in haar woongroep.

“Ik ben zo blij dat ik dit allemaal weer kan doen”, vertelt ze. “Dankzij de openbaring van Reakt Vriendendienst en mijn eigen wilskracht, vond ik de moed om weer wat van het leven te gaan maken. Het heeft lang geduurd om eruit te komen, en ik moet er nog steeds voor waken om staande te blijven, want je blijft wel gevoelig voor triggers die je omver dreigen te halen. Deze activiteiten, en het persoonlijke contact, motiveren me echter om door te gaan.”