Hoe meer zielen…

Hoe meer zielen…


Armand Biharie (26) werkt, studeert en is al bijna 5 jaar vrijwilliger bij WZH. Je studie en werk combineren met vrijwilligerswerk is goed te doen, volgens Armand. Hij heeft als vrijwilliger in de wijk een hechte band met zijn ‘Nani’, mw. Bhondoe.

Wekelijks belt hij mevrouw Bhondoe op om te bespreken waarmee hij haar kan helpen. “Misschien zijn er boodschappen die ontbreken of zijn er andere dingen te doen thuis die niet door de reguliere thuiszorg worden gedaan,” vertelt Armand enthousiast. “Dat bespreek ik van tevoren met haar, zodat ik op de afgesproken dagen langs kan komen.”

Wekelijks bezoek
Armand bezoekt mevrouw Bhondoe één keer in de week. “Dat heb ik afgesproken met mijn coördinator. Mocht het nodig zijn dan ga ik vaker, twee a drie keer. Maar één keer is goed te doen in combinatie met werk en mijn studie.”

Waardering
De hulp van Armand wordt erg gewaardeerd. “Ik zie dat ze er heel blij van wordt en ook heel tevreden is met mijn hulp,” vertelt hij. “Dat drukt ze ook uit naar mij toe.” Mevrouw Bhondoe bevestigt dit: “Als hij mij komt helpen ben ik altijd blij. Ik heb kinderen, maar die kinderen wonen ver weg en eentje is soms bij mij. Maar straks gaat die naar een eigen huis en dan heb ik niemand in de buurt.”

De kleine dingen
Mevrouw vraagt bij specifieke klusjes de hulp van Armand. Niet voor het wassen van kleding of strijken, geeft ze aan. “Alleen de kleine dingen die ik nodig heb, die vraag ik hem.”

Hechte band
De band tussen mevrouw Bhondoe en Armand is inmiddels erg hecht. Armand noemt mevrouw Bhondhoe altijd ‘Nani’. “Nani is moeders’ mama,” zegt mevrouw Bhondoe. Armand valt haar bij: “Ja moeders’ moeder, ‘oma’ eigenlijk dus.”

Hoe meer zielen
Wanneer je vrijwilliger bent bij WZH dan krijg je goede begeleiding, scholing en een onkostenvergoeding. Maar daar doet Armand het niet voor, de waardering van mevrouw Bhondoe is voor hem het belangrijkst. Hij roept iedereen op om vrijwilliger in de thuiszorg te worden. “Nederland vergrijst, dus eigenlijk zou je kunnen zeggen ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’,” zegt hij lachend.