De Zonnebloem


Regelmatig kloppen mensen met een lichamelijke beperking bij de Zonnebloem aan. Net als ieder ander hebben zij behoefte aan gezelschap, maar door hun beperking kunnen zij dit niet altijd opzoeken. Onze vrijwilligers zoeken deze mensen, die weinig tot nooit buiten de deur komen, daarom thuis op voor een kopje koffie en een fijn gesprek, of nemen ze er een dagje mee op uit.

Een dagje dierentuin, een middagje naar het museum, het bijwonen van een leuk concert. Wat je samen onderneemt maakt in feite niet zoveel uit. Je maakt het verschil door er simpelweg te zijn en door iemands wereld wat groter te maken. Om het extra leuk te maken, koppelen wij je bovendien altijd aan iemand met soortgelijke interesses en hobby’s.

Kiezen voor één op één contact is overigens geen vereiste. De Zonnebloem is altijd op zoek naar mensen om (bestuurs)functies binnen de organisatie te vervullen. Dus ligt hier jouw talent? Schroom dan niet om je hiervoor aan te melden. En draag je liever een aantal keer per jaar iets bij in groepsverband? Geef je dan op als begeleider voor een van onze dagjes uit. Het duwen van een rolstoel kan hierbij al voldoende zijn. Net als het inschenken van koffie of thee. Jouw hulp is altijd welkom!

Lijkt het je leuk om met mensen bij jou uit de buurt in contact te komen? Laat ons je dan koppelen aan een ‘buurtmaatje’. Wanneer het eerste contact met je maatje soepel verloopt en er is een klik, kun je er voor kiezen om eens in de zoveel tijd langs te komen of om samen iets leuks te gaan doen. Waar je voorkeur ook ligt, wij regelen het voor je!