De Zonnebloem


Regelmatig kloppen mensen met een lichamelijke beperking bij de Zonnebloem aan. Net als ieder ander hebben zij behoefte aan gezelschap, maar door hun beperking kunnen zij dit niet altijd opzoeken. Onze vrijwilligers zoeken deze mensen, die weinig tot nooit buiten de deur komen, daarom thuis op voor een kopje koffie en een fijn gesprek, of nemen ze er een dagje mee op uit.

Een dagje dierentuin, een middagje naar het museum, het bijwonen van een leuk concert. Wat je samen onderneemt maakt in feite niet zoveel uit. Je maakt het verschil door er simpelweg te zijn en door iemands wereld wat groter te maken. Om het extra leuk te maken, koppelen wij je bovendien altijd aan iemand met soortgelijke interesses en hobby’s.

Helaas moeten we ook bij de Zonnebloem rekening houden met het Covid-19 virus en de richtlijnen van de RIVM. De vrijwilligers zijn in overleg met onze gasten en hun familie welkom bij de gast, al gaat dit wel op een andere manier dan voorheen. Het bezoek kan de vrijwilliger op verschillende manieren invullen; afspreken bij de gast in de tuin of op het balkon. Of lekker wandelen in een park of een andere openbare ruimte. Bij alle opties is het van belang dat de vrijwilliger 1,5 meter afstand houdt. Ook moet er van tevoren gecheckt worden of er geen gezondheidsklachten zijn. Helaas zullen er voorlopig geen kleinschalige of grootschalige activiteiten door de afdelingen worden georganiseerd.

De Zonnebloem is ook op zoek naar mensen om (bestuurs)functies binnen de organisatie te vervullen. Dus ligt hier jouw talent? Schroom dan niet om je hiervoor aan te melden. En draag je liever een aantal keer per jaar iets bij in groepsverband? Geef je dan op als begeleider voor een van onze dagjes uit. Het duwen van een rolstoel kan hierbij al voldoende zijn. Net als het inschenken van koffie of thee. Jouw hulp is altijd welkom!